skip to Main Content
De Beste Workouts Voor Thuis

De beste workouts voor thuis

Liever niet naar de sportschool? Doe deze oefeningen thuis!

Het is natuurlijk superfijn dat de sportscholen weer gewoon open zijn, maar ik snap heel goed dat je het misschien geen prettig idee vindt om in een drukke gym aan je beach summer body te werken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Je hoeft er de deur niet voor uit én het is ook nog eens veilig!

Squats

De beroemde squats: wie kent ze niet? Ga met je voeten op schouderbreedte staan en begin de beweging door je heupen en billen naar achter en beneden te duwen. Hou hierbij je borst omhoog en span je buikspieren aan. Zak door totdat je knieën in ieder geval in een hoek van 90 graden zijn. Kun je helemaal doorhurken? Ga er dan voor, maar als je dat niet lukt is dat zeker niet erg. De squat is een geweldige oefening voor je hele benen en zelfs je buikspieren en onderrug. Kortom: een absolute must voor je thuis-workout.

Pushups

De pushup is een geweldige oefening voor je bovenlichaam. Je geeft je borst, triceps en schouders er een goede workout mee. Neem een plankhouding aan  en plaats je handen op een breedte die voor jou prettig voelt. Buig bij je ellebogen en laat jezelf langzaam naar de grond zakken. Duw jezelf weer langzaam omhoog vlak voordat je borst de grond raakt. Lukt het je niet om de beweging helemaal te maken op je voeten? Doe de oefening dan met je knieën op de grond totdat je sterk genoeg bent om hem alsnog op je voeten te doen.

Lunges

Ga met je voeten weer op schouderbreedte staan en houd je handen op je heupen of voor je uit. Doe je linkervoet een flinke stap vooruit en zet hem net voor je rechtervoet zodat je wankelt. Buig je voorste knie en beweeg je andere knie naar de grond. Breng vanuit daar je voeten weer terug naar de beginpositie en herhaal de oefening nu met je andere voet. Met lunges train je je gehele benen, billen en je core. Zo verbetert je balans en coördinatie.

Dit zijn een paar geweldige oefeningen voor als je liever thuis traint. Ik zou zeggen: probeer ze eens uit en laat me weten hoe ze bevallen. Heb je suggesties voor aanvullende oefeningen hierop? Laat het me weten via het contactformulier.

 

 

Back To Top