skip to Main Content
info@fitgezondenhappy.nl
4 Heerlijke En Gezonde Recepten Voor Na Je Workout

4 heerlijke en gezonde recepten voor na je workout

Lekker en verantwoord genieten met deze post-workout recepten

Die workout heb je weer overleefd! Je spieren branden nog na en hebben brandstof in de vorm van eiwitten nodig om te herstellen. Eén klein probleempje: je weet niet wat je wil maken voor jezelf. Geen zorgen: ik heb hier namelijk 3 heerlijke en gezonde recepten voor je klaar staan vol met de eiwitten die je nodig hebt.

1. Lekkere kip curry

Denk je aan eiwitten, dan denk je aan kip. Het is niet voor niks één van de favoriete vleessoorten van sporters. Kip is hoog in proteïne en laag in vet. Curry is daarbij lekker romig en smaakvol maar laag in vet. Doe er wat yoghurt en amandelen bij voor extra eiwitten. Eet het met wat zilvervliesrijst voor gezonde koolhydraten en je hebt een geweldige maaltijd voor na het sporten.

2. Pasta met zalm

Zalm is een uitstekende bron van gezonde vetten en eiwitten. Combineer het met volkoren pasta voor de koolhydraten en de vezels en maak het af met wat cherrytomaten, rucola en mozzarella. Zo heb je in een handomdraai een complete, gezonde en lekkere maaltijd voor na je workout. Je kunt de rucola ook vervangen door spinazie voor wat meer vulling als je dat liever hebt.

3. Parelgort salade

Pak je het liever vegan aan? Probeer dan eens deze heerlijke salade om mee te variëren. Probeer hem eens met kikkererwten en pompoenpitten. Maak het af met julienne gesneden wortel, postelein courgette en paprika. Je kunt de kikkererwten ook vervangen door linzen als je dat lekkerder vindt. Hoe dan ook heb je hiermee een heerlijke afsluiter van je sportschoolbezoekje te pakken.

4. Misosoep

Het is misschien niet waar je het eerste aan denkt, maar zeewier is een geweldige bron van eiwitten. Gedroogd zeewier kan namelijk wel tot 11,5 gram eiwitten per 100 gram bevatten. Probeer deze soep eens met kombu, tofu, lente-ui of paddestoelen. Lekker voor tussendoor, maar ook als maaltijdsoep na het fitnessen.

Probeer één van deze recepten na je volgende workout, en laat me weten hoe ze bevallen! Heb je een recept dat écht niet mag ontbreken in deze lijst? Of wil je zelf graag een keer een gastblog schrijven? Laat he me weten via het contactformulier en wie weet staan jouw ideeën binnenkort op dit blog!

Back To Top